FAQ

Hieronder vind je de vragen die wij vaak gesteld krijgen m.b.t. de Reverse Graffiti / GreenAdvertising Campagnes wij verzorgen.

Wat is reverse graffiti / GreenAdvertising

Reverse graffiti is het plaatsen van uitingen op straat d.m.v. water onder hogedruk op een mal met een uiting te spuiten. Hierdoor ontstaat er een contrast waardoor de uiting zichtbaar wordt op straat.

Hoe lang blijft een uiting zichtbaar?

De uiting blijft in ieder geval 3 weken uitstekend zichtbaar. Afhankelijk van de ondergrond waarop en de locatie waar de advertentie is neergezet kan dit oplopen tot enkele maanden.

Hoe wordt de uiting aangebracht op straat?

Voor het plaatsen van de reverse graffiti uitingen maken wij gebruik van gefilterd slootwater en een professionele hogedruk reiniger. Door gebruik te maken van een mal met een uiting zal alleen dat gedeelte worden schoongespoten welke zichtbaar is in de mal. Doordat de schoongespoten straat een contrast geeft met het gedeelte dat niet is schoongespoten zal de uiting zichtbaar worden.

Wat kost een GreenAdvertising / Reverse Graffiti Campagne?

Je hebt interesse in een Reverse Graffiti Campagne en wil je graag een offerte ontvangen. Neem even contact met ons op en we kunnen aan de hand van je wensen doorgeven wat een reverse campagne gaat kosten. De prijs is o.a. afhankelijk van hoeveel uitingen je zou willen plaatsen en in welke steden.

Hoe groot is de uiting

Voor de reverse graffiti campagnes maken we gebruik van mallen van 1.4m x 1m. Mocht het nodig zijn om een grotere uitingen te willen maken dan kunnen we altijd meerdere mallen gebruiken om de uiting te realiseren.

Wie bedenkt / ontwerpt de uitingen.

Het is mogelijk om zelf met illustraties of teksten te komen die wij vervolgens geschikt maken om te kunnen gebruiken voor een te maken mal. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om enkele ideeën bij ons neer te leggen en dan komen wij met concepten die we na goedkeuring verder uit kunnen werken

Is het een milieubewuste manier van adverteren?

Adverteren door gebruik te maken van Reverse graffiti (ook wel GreenAdvertising) uitingen is inderdaad milieubewust. Daar we enkel slootwater gebruiken en een hogedrukreiniger is het een milieu vriendelijke manier van reclame maken.

Is er een vergunning nodig voor een reverse graffiti-campagne?

Nee, voor deze manier van adverteren is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Wij spuiten selectief de straat schoon en dat is in Nederland niet verboden.

Ik heb een vraag of opmerking over een campagne van StreetAds. Hoe kan ik jullie bereiken?

Via de contact pagina kan je in contact met ons komen en staan we je graag te woord.

Is het mogelijk om de uitingen overal te plaatsen?

Het mooie van een reverse graffiti reclame campagne is dat je niet locatie gebonden bent. We kunnen de uitingen plaatsen daar waar jouw doelgroep zich bevindt. Wel moet de ondergrond geschikt zijn om een goed contrast te maken, zodat de uitingen goed zichtbaar zijn. Bij het vaststellen van de locaties voor de tags wordt er dus gekeken naar waar bevindt je doelgroep zich en is de ondergrond geschikt voor een reverse graffiti uiting.
Verder houden we bij het plaatsen van de uitingen rekening met de omgeving en zullen we o.a. geen uitingen plaatsen op privé-eigendommen zoals gebouwen behalve wanneer de eigenaar hier schriftelijke toestemming voor heeft verleend.

Kan ik zelf locaties uitkiezen voor het plaatsen van de uitingen

Uiteraard is het mogelijk om zelf aan te geven op welke locaties je graag de uitingen geplaatst zou zien. Wij zullen vervolgens kijken of de ondergrond geschikt is om een mooie straat uiting achter te laten.
Het is ook mogelijk om de locaties samen met ons te kiezen of geheel door ons te laten uitzoeken en bepalen op basis van je wensen.

DLFT

StreetAds
Kalfjeslaan 32 C
2623 AH Delft
015 – 301 0 302

De deur staat altijd open bij ons kantoor in Delft.